Blog: Onthardingszout: verzacht uw hard water

Onthardingszout: verzacht uw hard water

Onthardingszout | Zout voor waterverzachter

De hardheid van uw leidingwater kunt u te weten komen via onze handige tool op de website. Daarna kunt u beslissen of u wenst te investeren in een waterverzachter of niet. In regio’s waar het water hard of zeer hard is, is een waterverzachter zeker aangeraden. U kan er namelijk geld mee besparen aangezien u minder last zal hebben van kalk in uw kranen en leidingen.

Naast geld kunt u ook tijd besparen want er is minder tot geen kalkaanslag meer aanwezig in uw kranen, douchewanden of huishoudapparaten. Het enige waar u niet op mag besparen, is het kopen van onthardingszout.

Wat is onthardingszout?

Onthardingszout, in de volksmond beter bekend als ontkalkingzout, zijn de zouttabletten die in de waterverzachter horen. Een waterverzachter haalt het kalk en magnesium uit het harde water, waarna het ontkalkingszout de installatie reinigt. Met een tekort aan onthardingszout kan de waterverzachter niet meer correct functioneren en heeft u weer last van kalkaanslag.

Er zijn drie soorten ontkalkingszout, elk hebben ze hetzelfde doel maar andere voordelen. Zo heeft ingedampt zout het meeste effect op uw waterverzachter. Zeezout is in twee vormen te verkrijgen en rotszout is het meest natuurlijke mineraal van de drie.

Onthardingszout kopen

Ontkalkingszout kunt u in iedere bouwwinkel of webshop vinden, maar het is veel makkelijker om uw onthardingszout online te bestellen bij ClearWater.
De zuivere zoutkristallen zijn namelijk van hoge kwaliteit en het beste voor uw waterverzachter. Twijfelt u nog of u ontkalkingszout wil aankopen of wenst u advies over de verschillende soorten zouttabletten, dan kunt u ook contact met ons opnemen.

Bent u eerder geïnteresseerd in een onderhoud van uw waterverzachter, dan kunt u ook bij ClearWater een afspraak maken. Na een analyse van uw water en een meting van de hardheid van uw water, wordt ook de zoutvoorraad gecontroleerd en bijgevuld.

Meer weten over zout voor uw wasverzachter, kwalitatieve zouttabletten, regenereerzout, onthardingszout of ontkalkingszout? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de experts van ClearWater