Hoe werkt een waterverzachter?

Technisch

Een waterverzachter zorgt voor een constant proces van kalkverwijdering uit het water door middel van ionenwisseling. De kalk- en magnesiumionen, de oorzaak van hard water, worden gewisseld met natriumionen. Deze zorgen op die manier voor zacht water.

Onze waterverzachters zijn uitgerust met een cilinder gevuld met duizenden harskorrels (zie foto). Er zijn grote kwaliteitsverschillen bij harsen, vraag hier steeds naar wanneer u informeert voor een waterverzachter.

 

ClearWater maakt gebruik van zogenoemde ‘high flow’-hars, de hoogste kwaliteitsgraad binnen de onthardingsharsen. Binnenkomend leidingwater gaat door de harsencilinder heen  en de schadelijke kalk blijft als het ware ‘kleven’ aan de harskorrels.
High-flow harsen hebben als voornaamste kenmerk dat zij veel kalk kunnen opnemen en tergelijkertijd een goede doorstroom van uw water garanderen. Zo kunt u van een constante waterdruk blijven genieten.

Na X-aantal liter water zijn de harsen verzadigd door het vasthouden van de kalk. De maximumcapaciteit van de harsen is bereikt. Wanneer de waterontharder dit punt bereikt worden de harsen ‘schoongemaakt’, dit proces heet regenereren.

Bovenstaande info kunnen we kort samenvatten in enkele punten:

 

  • Van hard naar zacht water
  • Harsen houden Calcium vast in de harstank
  • Harsen moeten gespoeld worden
  • Regeneratie waarbij pekel naar afvoer geleid wordt
  • Werkt volautomatisch
  • Bespaart u tot €650 per jaar

Wenst u meer gedetailleerde info over de aanschaf van een waterverzachter? Twijfelt u indien u een ontkalker nodig hebt? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.