Blog: Welk onthardingszout is het best voor mijn waterverzachter?

Welk onthardingszout is het best voor mijn waterverzachter?

waterverzachter zout

Iedereen kent uiteraard het product zout, maar weet dat hier grote verschillen in bestaan. Strooizout, keukenzout of onthardingszout zijn dan ook helemaal niet hetzelfde. Het beste zout voor uw waterverzachter is zogenaamd regeneratiezout. Het zout wordt namelijk gebruikt voor de regeneratie van de harsfilter, vandaar deze benaming.

Drie soorten regeneratiezout beschikbaar

Ook in het regeneratiezout zijn er nog verschillende soorten, namelijk rotszout, ingedampt zout en zeezout. Het betreft uiterst zuivere zoutsoorten, die gemaakt kunnen worden als korrels, blokjes of tabletten.

Rotszout is een natuurlijk mineraal uit de bodem. Het zijn ruwe korrels, die nauwelijks bewerkt worden. Daardoor is er eerder aanslag zichtbaar en zou u de waterontharder vaker moeten reinigen. Daarom gaat onze keuze niet naar deze zoutsoort uit.

Zeezout wordt uiteraard gewonnen door het verdampen van zeewater in de zon. Het is verkrijgbaar in korrels en kristallen, maar bevat nog steeds aardig wat onzuiverheden. Daarom gaat onze keuze naar de meest zuivere zoutsoort: ingedampt zout.

Ingedampt zout is afkomstig uit ondergrondse mijnen en wordt daarna grondig onder handen genomen. Dat zorgt ervoor dat het de zuiverste soort regeneratiezout is en dat uw waterontharder zo lang mogelijk schoon blijft vanbinnen. Het ingedampt zout wordt vacuüm geperst en zo tot tabletten gevormd. Zo ontstaat er ook geen papje met zout in uw toestel.

Kwalitatief regeneratiezout via ClearWater

Bij ClearWater kiezen we resoluut voor de zuiverste zoutkristallen als onthardingszout. Ons kwalitatief regeneratiezout kan besteld worden in zakken van 50, 100 of 200 kilogram. Koopt u 250 kilogram onthardingszout of meer? Dan bieden wij u graag een gratis zak aan. Zout voor uw waterverzachter kan u eenvoudig hier bestellen op de website.

Ons onthardingszout voldoet aan alle kwaliteitsnormen (EN973 Typa A, Afnor T90-612 en DIN19604) en is geschikt voor elk type waterontharder. Het kan dus zowel industrieel als residentieel gebruikt worden. Uiteraard kan u samen met de levering ook steeds een onderhoud van uw waterverzachter inplannen.

Meer weten over onthardingszout? Lees er alles over op onze blog over onthardingszout of contacteer vrijblijvend de experts van ClearWater voor meer informatie.