Blog: Zacht water als boost voor uw huid

Zacht water als boost voor uw huid

We introduceerden u eerder al in enkele duidelijke voordelen van zacht water. Dat uw koffie en thee beter smaakt bijvoorbeeld, maar ook dat de levensduur van uw toestellen verlengd wordt en uw kledij langer mooi blijft. Maar wist u dat zacht water ook een boost is voor uw huid?

Minder eczeem dankzij zacht water

Eerlijk is eerlijk: zacht water is uiteraard geen medicijn tegen huidaandoeningen. Toch kan het een grote hulp zijn voor mensen die hiermee kampen. Zacht water verkleint namelijk de kans op verstopte poriën en uitdroging van de huid. Het gevolg is dan ook dat u minder jeuk zal ervaren en minder vaak last zal hebben van een geïrriteerde huid.

Volgens experts hebben zowat 20 procent van de kleine kinderen last van eczeem, bij tieners en volwassenen gaat het om circa 8 procent. Uit grootschalig onderzoek in het Verenigd Koninkrijk bleek dat mensen die zich consequent met hard water wassen liefst  procent meer kans hadden op eczeem.

Houd uw glanzende huid gezond

Heeft u helemaal geen last van eczeem, psoriasis of een andere huidaandoening? Dan is zacht water nog steeds beter voor uw huid. Hard water bevat namelijk mineralen zoals calcium en magnesium en net die mineralen maken het moeilijker om de zeep op te lossen. Zo blijven er eigenlijk overal zeepresten achter op uw huid. Vandaar ook dat u op uw sanitair en in de douche overal witte zeepresten kan waarnemen. Om nog maar te zwijgen van verstopte leidingen of douchekoppen. Diezelfde zeepresten bevinden zich dus ook op uw huid.

Uit dermatologisch onderzoek blijkt ten slotte dat hard water ook voor een snellere veroudering van de huid zorgt. De onzuiverheden in het water kunnen uw gezonde huidcellen namelijk aantasten, wat leidt tot rimpels.

Zuiver zacht water dankzij ClearWater

Overtuigd door de vele voordelen van zacht water? Wil u bijgevolg een waterverzachter aanschaffen om zo optimaal zorg te dragen voor uw huid? Een wijze beslissing!

Uiteraard kan u hiervoor steeds terecht bij ClearWater. Vraag via onze website uw gratis offerte aan of neem contact op met onze experts indien u nog vragen heeft.